türkiye’de kumar yargı yetkisi belgesi formu doldur 13
Dernekler Yönetmeliği Konsolide metin
Ve 20.maddelerine aykırı değildir. Ve 23.maddelerine aykırı değildir. Kural, Anayasa’nın 2. Maddesine aykırı görülerek iptaledildiğinden ayrıca Anayasa’nın 13., 35. Maddeleri yönündenincelenmemiştir. (2) Durdurma yetkisinin kullanılabilmesi için makulbir sebebin bulunması gerekir. Süreklilik arz edecek, fiilî durum vekeyfîlik oluşturacak şekilde durdurma işlemi yapılamaz. Öncelikle belirtilmelidir ki, kollukgüçlerine silah kullanma yetkisini tanıma tarzı, ceza hukuku ve özgürlüklerhukuku öğretisinde son derece tarışmalı olup uygulamada keyfi öldürme veyaölümlere yol açtığı bilinmektedir. Polis, zor kullanma yetkisi kapsamındadirenmeyi etkisiz kılmak amacıyla kullanacağı araç ve gereç ile kullanacağızorun derecesini kendisi takdir ve tayin eder. Ancak, toplu kuvvet olarakmüdahale edilen durumlarda, zor kullanmanın derecesi ile kullanılacak araç vegereçler müdahale eden kuvvetin amiri tarafından tayin ve tespit edilir.
Bu kayıt, Anayasa’ya aykırıdır. Tüm bu nedenlerle 7245 sayılı Kanunu’nun8. Maddesinin üçüncü fıkrasının (a) bendi Anayasa’nın 13., 19. Bilirkişi görevlendirilmesine ilişkin talepler; Bakanlıkça yapılan görevlendirmelerde Genel Müdürlüğe, mülki idare amirlerince yapılan görevlendirmelerde ise valilik ve kaymakamlıklara bildirilir. Bu taleplerde, bilirkişinin incelemesine ihtiyaç duyulan konu ve gerekli görülen diğer hususlar belirtilir\. Bu sitede eğlenceli saatler ve büyük kazançlar yaşa paribahis\. Mülkiye müfettişlerinin bilirkişi görevlendirmesine ilişkin kendi mevzuatlarında yer alan hükümler saklıdır. Düşük risk grubunda yer alan derneklerin mülki idare amirlerince denetletilmesi ise adli ve idari mercilerden gelen talepler veya diğer şikâyetler veya beyanname, bildirimler ve benzeri hususlar üzerinden yapılan değerlendirmeler sonucunda gerekli görülmesi halinde yapılır. Dernekler edindikleri taşınmazları tapuya tescilinden itibaren otuzgün içinde EK- 26’da gösterilen Taşınmaz Mal Bildirimini doldurmak suretiyle mülki idare amirliğine bildirmekle yükümlüdürler. Derneklerin, görev alanlarına ilişkin konularda kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği yapabilmesi, ortak bir projenin yürütülmesi şeklinde olur. Ancak, 5072 sayılı Dernek ve Vakıfların Kamu Kurum ve Kuruluşları ile İlişkilerine Dair Kanun hükümleri saklıdır. Projelerin, toplumun ihtiyaç ve sorunlarına yönelik çözümler üretecek ve toplumsal gelişmeye katkı sağlayacak nitelikte olması şarttır.
Maddelerine aykırıdır;anılan maddenin iptali gerekir. Maddesininbirinci fıkrasının (g) bendine göre, bekçiler halkın sükun ve huzurunubozanları ve başkalarını rahatsız edenleri engellemek ile görevli veyetkilidir. Ancak anılan bent hükmü Anayasa’ya aykırıdır. Tüm bu nedenlerle 7245 sayılı Kanun’un2. Maddesinin ikinci fıkrası Anayasa’nın 2., 123., 128.
- Anayasa’yaaykırılıkların sürdürülmesi, özenle korunması gereken hukukun üstünlüğüilkesini de zedeleyecektir.
- Eğer bankacılık işlemlerinizi sürdürmeniz gerekiyorsa ve hesabınızda bloke olduğu için işlem yapamıyorsanız, yeni bir hesap açarak bu hesap üzerinden işlem yapabilirsiniz.
- Bu sınırlamalar, Anayasanın sözüne ve ruhuna, demokratik toplumdüzeninin ve lâik Cumhuriyetin gereklerine ve ölçülülük ilkesine aykırı olamaz”denilmektedir.
Başka bir deyişle diğerleri birinin unsuru olanibareler, aynı maddenin farklı fıkralarında kullanmak suretiyle bir belirsizlikyaratılmıştır. Bu yazım tarzı, yasa yapma tekniğine aykırıdır. Eklemek gerekir ki; bekçilerinözlük işleri ve eğitimleriyle ilgili güvenceli hükümler içeren mülga 772 sayılıKanun’da Polis Vazife ve Salâhiyet Kanunu’nun 16. Maddesine bu yönde bir atfınzaten olması, bekçi statüsüyle ilgili belirlemeleri yapma yetkisini büyükölçüde yönetmelik seviyesine terk eden 7245 sayılı Kanun’un 9. Maddesinihaklılaştırmaz. Kaldı ki; genel kolluk teşkilatları bünyesine dahil edilmelerisonucu, bekçilerin sayılarının halihazırdaki sayılarının katbekat üzerineçıkacağı ve Polis Vazife ve Salâhiyet Kanunu’nun 16. Maddesine yapılan bu atfındoğuracağı sakıncaların da böylece katlanarak büyüyeceği ortadadır. 7245 sayılı Kanun’un ikinci fıkrasınınbirinci cümlesine göre bekçinin durdurma yetkisini kullanabilmesi için makulbir sebebin bulunması gerekir. Anılan cümlede yer alan ‘‘makul bir sebebin’’ibaresini Anayasa’ya aykırıdır. Zira ‘‘topluma yönelik mevcut veyamuhtemel tehlikenin’’ ne olduğu belirsizdir. 7245 sayılı Kanun’un 2.
Söz konusu geneldüzenleme yetkisinin kanuni bir sınırının olmaması, yönetmeliklerin belirsizlikve keyfilik barındırmasına sebep olabilecektir. Bu nedenle anılan ibare,Anayasa’nın 2. Ancak, iptali talep edilen madde hükmü;bekçilerin mesleğe kabul şartlarını, giriş sınavını ve eğitimini düzenleyen7245 sayılı Kanun’un 2. Ayıca en temel yaptırım araçlarından biri olan zor ve silahkullanma yetkisinin, polislerin yanı sıra bekçilere de tanınması genel/aslikolluk ile yardımcı kolluk arasındaki farkı belirsizleştirecektir. Maddesinin 3.fıkrasına göre bekçi, görevini yerine getirirken kendisinin çarşı ve mahallebekçisi olduğunu belirleyen belgeyi gösterdikten sonra, durdurduğu kişiyedurdurma sebebini bildirir ve durdurma sebebine ilişkin sorular sorabilir,kimliğini veya bulundurulması gerekli diğer belgelerin ibraz edilmesiniisteyebilir. Bu kişilere, kimliğini ispatlama hususunda gerekli kolaylıkgösterilir. Belgesinin bulunmaması, açıklamada bulunmaktan kaçınması veyagerçeğe aykırı beyanda bulunması dolayısıyla ya da sair surette kimliğibelirlenemeyen kişi tutularak durumdan derhal genel kolluk görevlileri haberdaredilir. Anılan fıkranın lafzından anlaşılacağı üzere bekçiye ‘‘kimliğini veyabulundurulması gerekli diğer belgelerin ibraz edilmesini isteyebilir’’ denilmeksuretiyle kimlik sorma yetkisi tanınmıştır. Bekçilere bu yetkinin tanınmasıAnayasa’ya aykırıdır. Tüm bu nedenlerle 7245 sayılı Kanunu’nun7. Maddesinin ikinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan ‘‘makul birsebebin’’ ibaresi Anayasa’nın 2., 13., 19., 90., 123. Maddelerineaykırıdır; anılan ibarenin iptali gerekir.